Actueel

dinsdag 11 april 2023

Zonnepanelen, andere duurzame energiebronnen en diverse elektra keuringen

Op 25 april 2023 zal Berry Looijen van Achmea, een lezing verzorgen waar we op moeten letten bij de aanleg van zonnepanelen en andere duurzame energiebronnen. Ook gaat hij in op de diverse elektrakeuringen.

Deze bijeenkomst vindt plaats op het vertrouwde adres: Kasteel Maurick te Vught.

Het programma 25 april 2023

  • 19:30 uur ontvangst kasteel Maurick, Vught
  • 20:00 uur Start lezing over zonnepanelen, andere duurzame energiebronnen en diverse elektra keuringen
  • 21:15 uur Afsluiting lezing en napraten met netwerkborrel

Aanmelden voor deze sessie kan via onze website. Ook niet leden die informatie wensen over de laatste stand van zaken zijn van harte welkom tegen betaling van € 10,00.

Wij hopen jullie te kunnen begroeten op dinsdag 25 april 2023.


dinsdag 11 oktober 2022

Actualiteiten ziekteverzuim en integratie

Op 15 november 2022 praat FiDiB-lid Peter de Hond, ons bij over de actualiteiten op ziekteverzuimverzekering en integratie.

Deze bijeenkomst vindt plaats op het vertrouwde adres: Kasteel Maurick te Vught.

Het programma 15 november 2022

  • 19:30 uur ontvangst kasteel Maurick, Vught
  • 20:00 uur Start lezing over actualiteiten ziekteverzuim en integratie
  • 21:15 uur Afsluiting lezing en napraten met netwerkborrel

Aanmelden voor deze sessie kan via onze website. Ook niet leden die informatie wensen over de laatste stand van zaken zijn van harte welkom tegen betaling van € 10,00.

Wij hopen jullie te kunnen begroeten op dinsdag 15 november 2022


dinsdag 11 oktober 2022

AM:Dag Next level

AM: organiseert op 1 november 2022 een nieuw concept: NEXT LEVEL - powered by AMdag, bij DeFabrique in Utrecht.

AM Insights 2022 komt eraan, een nieuw onderzoek vanuit AM, in samenwerking met Miles Research. En dat zit weer bomvol mooie inzichten, die we graag met jullie delen. Het toonaangevende AM Insights onderzoek duikt de diepte in over kwesties zoals duurzaamheid, vitaliteit, mobiliteit en digitalisering. 

De code om u als lid van FiDiB aan te melden is: NextLevel_Assurantieclubs@2022.

Aanmelden kan door hier te klikken.


zondag 10 januari 2021

FvActueel: betekenisvol ondernemen verhoogt klanttevredenheid

Onze eerste activiteit dit jaar is weer een webinar georganiseerd door de Federatie van Assurantieclubs. 

In toenemende mate zijn wij er ons allemaal van bewust dat het zo niet echt verder kan. De grenzen van wat de aarde aan kan, worden langzaam maar zeker bereikt. Wij allemaal worden gevraagd om ons steentje bij te dragen. Makkelijker gezegd dan gedaan zullen veel mensen denken. Hoe pak ik dit aan, waar moet ik beginnen en wat vinden mijn klanten hier allemaal van?

Als financieel adviseur sta je jouw klanten bij op belangrijke momenten in hun leven/ondernemen. Alleen daarmee geef je al betekenis en ben je gericht op optimale klantbeleving. Maar hoe bewust doe je dat? Hoe wordt je relevant(er) voor jouw klanten, werknemers en andere stakeholders? Hoe blijf ik authentiek en geloofwaardig? Als je al deze factoren hebt afgewogen, dan is een nieuwe koers binnen handbereik.

Webinar van de Federatie van Assurantieclubs

Daarom organiseert de Federatie van Assurantieclubs op donderdag 21 januari vanaf 16:00 uur een webinar over dit onderwerp.

Robert Witteveen is ruim een jaar innovator bij en co-founder van First Day Advisory Group. Daarvoor is hij vele jaren werkzaam geweest in de verzekeringsbranche, onder andere als aanjager van het VIVAT Innovatie Centrum (VINCE). Over vernieuwen en klantgerichtheid zegt hij: “Als innovator ben ik altijd op zoek naar nieuwe, duurzame klantoplossingen die perspectief geven voor de evenwichtige toekomst”.

Willem Vreeswijk is hoofdredacteur en eigenaar van VVP, hét platform voor financieel adviseurs, en hoofdredacteur en initiator van New Financial Forum. Betekenisvol ondernemen vertaalt hij in “Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.

Richard Meinders is al 19 jaar mede-eigenaar van de SVC Groep, een gespecialiseerd accountants- en advieskantoor voor financieel dienstverleners, en is jurylid van de Advies Award. Hij is ervaren in coaching, management, financieel risico (management) en procesmanagement: “Duurzaamheid gaat niet alleen over het milieu, maar ook over maatschappelijke relevantie”.

Twee winnaars van de (provinciale) Advies Award 2020 zullen aan tafel vertellen hoe zij succesvol zijn door betekenisvol te ondernemen.

De ‘dagvoorzitter’ van het webinar is Bert Sonneveld. Hij is voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs en heeft brede ervaring in de financiële dienstverlening (directeur FFP, gewerkt bij Allianz en Akkermans & partners en de laatste 5 jaar Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende). Zijn motto is “luister naar de klant en vertaal zijn wensen in een verbeterprogramma; met als doel hen een excellente dienstverlening te laten ervaren die hun verwachtingen overtreft”.


zondag 10 januari 2021

In memoriam Dik van Velzen

Deze week ontvingen wij het bericht dat op 24 december 2020 Dik van Velzen op 69-jarige leeftijd is overleden. Dik heeft veel betekend voor onze branche en voor de Federatie van Assurantieclubs. Dik heeft ook diverse presentaties gegeven bij onze assurantieclub. Klik hier voor een impressie van een bijeenkomst met Dik vier jaar geleden.

Wij wensen zijn partner, kinderen en naaste familie veel sterkte.

Een in memoriam op de website van de Federatie: https://www.assurantieclubs.nl/.


donderdag 12 november 2020

Webinar 24 november 2020

Bert Sonneveld (voorzitter Federatie van Assurantieclubs) gaat in gesprek met 'het veld' na het vertonen van een videoboodschap van de minister van Financiën Wopke Hoekstra over het belang en de impact van onafhankelijk financieel adviseurs. Hoe zien we het provisieverbod? Wat moeten we nu met actieve transparantie? En schaffen we PE af door PA op te waarderen? 

Een pittig gesprek met 'het veld'. Op dinsdag 24 november vanaf 15:30 uur.

Opgeven kan door hier te klikken


vrijdag 25 september 2020

Webinar: Adviseren over handels- en debiteurenrisico gemist?

Komt mijn klant door Covid-19 in zwaar weer? Hoe zorg ik ervoor dat ik als zakelijk adviseur meerwaarde kan bieden? Hoe kan ik de ‘waterpomp’ zijn voor mijn klant om ‘het hoofd boven water te houden’?

Dit was het thema van het tweede webinar. Wilt u dit webinar terug zien, klik hier om de hele aflevering terug te kijken. 

 


maandag 10 augustus 2020

25% korting op ochtendnieuws AMsignalen

Als lid van een assurantieclub die is aangesloten bij de Federatie van Assurantieclubs, kom je in aanmerking voor een korting van 25 % op ochtendnieuws AMsignalen en lees je onbeperkt alle artikelen op AMweb.

AM is belangrijk voor veel financieel dienstverleners in hun behoefte aan kwalitatief nieuws en informatie over hun vak. Sinds een paar maanden kan je per maand op AMweb maximaal 2 artikelen lezen. Voor meer artikelen moet je betalen.  

Wil je de ochtendnieuwsbrief blijven ontvangen en alles blijven lezen op AMweb?

Maak dan nu gebruik van het scherpe collectieve aanbod met 25% korting voor leden van assurantieclubs die zijn aangesloten bij de Federatie van Assurantieclubs! Aanmelden kan door hier te klikken

Met zo'n abonnement blijf je de dagelijkse ochtendnieuwsbrief ontvangen en lees je onbeperkt alle artikelen op AMweb. AM verwelkomt je graag als AMmember, zodat je continu op de hoogte blijft van alle ins- en outs in de verzekeringsmarkt. 


woensdag 15 juli 2020

Zomernieuws

Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs, schrijft regelmatig een blog. De blogs van 2020 vindt u onder het hoofdstuk Federatienieuws.


maandag 11 mei 2020

Webinar gemist?

Op woensdag 6 mei jl. organiseerde de Federatie van Assurantieclubs een webinar over hoe de Coronacrisis impact heeft op en kansen biedt voor u en uw klanten.

Met polls en vragen van de ruim 400 kijkers en antwoorden en reacties van de 2 topsprekers, ondernemer Allard Droste en NIBE-SVV’s Dik van Velzen, werd het een dynamisch gesprek. Het geheel werd gepresenteerd door Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie.

Dit eerste webinar van de Federatie van Assurantieclubs is terug te zien, klik hier om de hele aflevering terug te kijken.


maandag 28 oktober 2019

Presentatie onverzekerbare risico's

Hierbij de presentatie die gebruikt is tijdens de lezing over onverzekerbare risico's.

Meer informatie

zaterdag 02 februari 2019

Presentatie verzuimverzekering

Hierbij de presentatie over verzuim door Angelo Wiegmans van Bedrijfplus.

Meer informatie

dinsdag 23 oktober 2018

Foto impressie jubileum feest Federatie

Op 11 oktober vierde de Federatie van Assurantieclubs haar jubileum. Voor een sfeer impressie klik hier.


dinsdag 24 april 2018

Presentatie Hoe word ik Privacy Proof van 24-04-2018

Wilt u de presentatie FiDiB AVG werksessie "Hoe word ik Privacy Proof" door Joeri van Looij nog eens nalezen? Klik hieronder om de presentatie te openen.

 

AVG Werksessie "Hoe word ik Privacy Proof? "

maandag 15 januari 2018

Ben jij al Wft-proof ? VERPLAATST NAAR ANDER TIJDSTIP

De bijeenkomst "Bent u al WFT-proof" van dinsdag 16 januari 2018 is verplaatst naar een ander tijdstip. Informatie volgt binnenkort.