Archief

Lezing : Over broodfondsen versus AOV

dinsdag 24 oktober 2017 om 19:30

 “Broodfondsen versus AOV”

 

“Broodfondsen versus AOV” is de vooraankondiging op de site. De titel had zonder meer ook en misschien wel passender, kunnen zijn “Broodfondsen  ÉN  AOV”.

 

In ieder geval zal deze avond de heer André Jonkers van de ” BroodfondsMakers Coöperatie u.a” (klik hier voor de website) en Marc Vanhouwe van MOVIR ( Nationale Nederlanden) ons meenemen inde mogelijkheden en de mooie kansen die er zijn voor onze leden, maar nog belangrijker de klanten van onze leden. Dit wordt een mooie basis voor een, misschien spannende, dialoog tussen inleiders en leden van FIDIB.

 


Informatie over inleiders

 

André Jonkers is een van de oprichters van de BroodfondsMakers coöperatie en heeft elf jaar ervaring met het Broodfonds. André is binnen de BroodfondsMakers coöperatie verantwoordelijk voor de start en de begeleiding van nieuwe en draaiende broodfondsen en is woordvoerder voor het Broodfonds.

 

Een broodfonds is een netwerk waarin minimaal twintig en maximaal vijftig zzp’ers en andere zelfstandig ondernemers bereid zijn elkaar door een periode van arbeidsongeschiktheid te helpen.

Het eerste collectieve broodfonds bestaat al elf jaar. Sinds de BroodfondsMakers, nu zes jaar geleden, naar buiten traden en groepen zijn gaan begeleiden bij het starten van een broodfonds, is het ontdekt als een serieuze oplossing: er zijn inmiddels 300 broodfondsen opgericht door heel Nederland, met ruim 13.000 deelnemers.

 

Marc Vanhouwe Is actief lid van FIDIB. Hij woont in Veldhoven. Naast FIDIB is hij PSV supporter. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Zowel in zijn werk als in privé is hij vaak op zoek naar de verhalen achter de mens. 

 

Zoals velen in onze branche is hij ook per ongeluk besmet geraakt met het assurantievirus. In 1990 begonnen als schadecorrespondent bij De Slaats Groep in Eindhoven. De Slaats Groep was destijds een toonaangevende assurantiemakelaar in het zuiden van het land en een pracht bedrijf om het vak echt goed te leren. Na geruime tijd als zakelijke verzekeringsadviseur bij de ABN AMRO Bank en vervolgens  senior zakelijke verzekeringsadviseur bij de ING Bank bij Movir aan de slag gegaan. Movir is een mooi bedrijf met een eigen cultuur binnen de grote NN Groep. Movir medewerkers noemen zich ook Movirianen en zij zijn zeer gedreven in hun vak. Ze kunnen maar één kunstje maar daar willen ze wel de beste in zijn. Tijdens zijn werk is het overdragen van kennis altijd een belangrijke factor geweest.

 

Lees hier het artikel "Broodfondsen en verzekeraars: appels en peren" van 15 september 2017 gepubliceerd op de site van Verbond van verzekeraars.

 

Programma van 24 oktober 2017

 

·     19.30 uur ontvangst op locatie Kasteel Maurick te Vught

 

·     20.00 uur opening voorzitter, Gérard Teurlings

 

·     20.05 uur inleidingen en interactie door Marc en André

 

·     21.30 uur netwerkborrel

 

·     22.00 uur afsluiting

Locatie

Kasteel Maurick, Maurick 3, 5261 NA Vught

Spreker

André Jonkers en Marc Vanhouwe

Kosten leden

€ 0,-

Kosten niet leden

€ 0,-

15 inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

10

Maximum aantal inschrijvingen

50

Bestand Terug